Усмихни се, дори фалшиво,
никой няма да разбере.
Разкажи на всички най-учтиво,
че живееш добре.
Така само се печели -
нищо, че не си ти.
Нима има други,
по-красиви лъжи.
Ето, не се измъчваш,
че нещо не е наред.
Напротив, показваш,
че гледаш напред.
И там какво видя -
как трябва да живееш добре.
Усмихни се, дори фалшиво,
никой няма да разбере.
© Десислава Любенова Все права защищены