11 авг. 2011 г., 10:49

Август 

  Поэзия » Другая
534 0 8

 

Звездите през август са тъжни
полюшва се мак
метличина сестрица на мака
поглежда закачливо небето
Елинка маха с клонче
глухарче поклаща главица
ветреца с тревичка говори
щурчето настройва гъдулка
стоя на скалата и слушам
песента на нощта и
звездите...
Родопи, моя любов...
Гайда, тъпан, глас на момиче,
далечна светкавица,
очи на кошута...
звездите са тъжни!...

© Виктор Добрин Димитров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??