Сива черта – черги, осмици,
Пълна глава с мисли броеници.
По пътища гладки летя като в сън.
Австрийски тетрадки попълвам наум.
Пасища зелени с крави в налъми.
В зелените Алпи бродят таласъми.
Душман с ятаган реже ръцете
на руси и буйни малки момчета.
Рекичката дива прелива напролет,
земята залива и всички дворове.
Беше подредено и как се появи
това наводнение, такива беди!
Стъпват накриво птици бездомни,
черги, осмици правят на спомени.
Зрелища кратки, ушите ми в шум.
Австрийски тетрадки попълвам наум.
© Ема Венева Все права защищены