АВТОБИОГРАФИЧНО
По Яворов
Лист отбрулен.
Грозни хали
запокитиха го
на земята-
плах и примирен,
и немощно учуден
на приумиците
на съдбата.
Вятър присмехулен
с него си играе:
ту нежно
ще го завърти,
ту стръвно
ще го запремята.
И пак листецът тих
благодари:
по-страшна е
забравата;
непоносима -
самотата.
© Мария Костова Все права защищены