3 нояб. 2023 г., 22:14

Автопортрет с метла 

  Поэзия
160 5 5

АВТОПОРТРЕТ С МЕТЛА

 

... понеже мога сръчно да мета,

пък – и от глад за да не се спомина,

метач цаних се в служба „Чистота” –

и – ей ме, на! – във Морската градина,

със жълт елек, с оранжев панталон,

в хастара скрил едно патронче мента,

събирам листопада в камион

и сръчно го покривам със брезента,

щом мина глинения тенис корт

с „Ленор” и медицински ръкавички,

следобед грабвам плажа на акорд! –

бода на шиш найлонови торбички,

разтягам по алеята маркуч,

шурти водата – като през фуния,

и за фургона дадоха ми ключ –

щом завали, да мога да се скрия,

с Айшето даже се сприятелих –

и снощи я почерпих със бадеми,

и – след като ѝ казах тоя стих,

говорихме си на различни теми,

а надникът ми в служба „Чистота”

халал да му е три пъти на кмета...

 

Аз цял живот събирам – и мета! –

боклуците от Синята планета.

 

© Валери Станков Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??