23 мая 2007 г., 09:03

Аз и вятъра 

  Поэзия
651 0 12
Не ме сравнявай мен със вятъра,
не аз, а той на мен прилича.
Препуска по петите ми ревнивеца,
ту гали ме, ту удря ми плесница.
Не ме наричай с ветрените имена,
наричай него с мойто нежно име,
тогава той пред тебе ще склони глава,
но не и аз, когато нося неговото име.
Не ме сравнявай мен със вятъра,
не аз, а той след мене тича,
аз вярно нося името си "Свобода",
защото мене само вятърът  обича.
Вземи от вятъра най-синята мечта,
от мене  дар да ти е любовта,
и с трепетите нежни на звездите,
препускай с ветрените ми крила.

© Евгения Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??