26 сент. 2009 г., 01:57

Аз не искам 

  Поэзия
539 0 0

Аз не искам

 

Аз не искам безумия в хладните дни -

аз те искам безумен до мене.

И не искам греховност от страх и сълзи,

а се искам греховна за тебе!

 

Не, не искам очите ти вперени в мен,

искам сляпа любов в тъмнината.

И не искам със тебе денят да е ден,

а да тръгваш щом дойде зората.

 

Аз не искам ни клетви, ни замръзнала жар,

искам само горещата болка.

И не искам да молиш, не, не съм ти олтар

искам диви лъжи и отрова.

 

Не, не искам да идваш окаян и сам -

идвай само със силно желание.

И не искам да носиш обиди и срам,

донеси ми любов и мечтание.

 

Аз не искам лице и не искам очи,

искам само с душа да те любя.

И не искам да тръгваш, а шепна „Върви”...

Не с сърце, а с ръце да те губя...

© Кристина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??