24 авг. 2009 г., 10:44

Аз не плача 

  Поэзия » Любовная
933 0 22

Ако някога ме погледнеш

с очи от тъмно кадифе,

недопята песен е мостът към тебе

и недовършена ще е.

 

Не хвърляйте две чаши вино!

За Немирница пея балада!

Ослепях да мечтая лирично,

между Обич и Омраза.

 

Старо село, накрай на света.

Трябваше да те загубя.

Нестинарка по сипеи нейде върви,

а очите ми - луди.

 

Вятърът нежно косите ти сплита.

Чуваш ли блус на сбогуване?!?

Есенно пея песен на скитника.

Вън вали и танцуваме.

 

Късове време в най-синия час!

Рисувам Любов и Надежда.

Невеста на вятъра! Унес. Захлас.

Бял кон от дворове извеждам...

 

Ще се разсъмна в цвете за теб,

ако исках нещо да знача.

Цигулка оплаква вълчи следи.

Целувам те и не плача...

© Красимир Дяков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??