25 февр. 2023 г., 18:39

Аз помъдрях за Истината свята 

  Поэзия
149 2 3

АЗ ПОМЪДРЯХ ЗА ИСТИНАТА СВЯТА

 

Денят – дошъл от Бога, си замина.
През Варна тръгна дрипавият мрак.
На пейката си в Морската градина
задрямах – свит във своя анорак.

 

И пожелах си в сънища прекрасни! –
на плажа, разпилял чердже сусам,
възглавка, пълна с меки водорасли
приятел като срещна, да му дам.

 

И стария клошар с една цигарка
да го почерпя – и с шише мерло.
Да стегна и веригата във парка
на някое момченце с колело.

 

На майчицата с бебешка количка
да кажа тихо: – Дал ти Бог добро! –
и нека Господ Бог погъделичка
детенцето ѝ с ангелско перо.

 

Аз помъдрях за Истината свята! –
и мене тя до гроб ще ме теши.

Светът е жив, когато Добротата
открехва с Обич нашите души.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "Светът е жив, когато Добротата
    открехва с Обич нашите души." - !
  • Красива, истинска поезия, пълна с любов и доброта!
  • Просто поезия, нищо неподправено, нищо неизмислено или стъкмявано.
    Прекрасно!

    Светът е жив, когато Добротата
    открехва с Обич нашите души.
Предложения
: ??:??