20 сент. 2023 г., 16:28

Аз река съм 

  Поэзия
155 8 9

Аз река съм и милвам едва,
бреговете, а там в ракитака
пише вятър най-нежни слова,
носи дъжд. И стихията чака.

 

Денем рèша косѝ на върби,  
нощем в мене се къпе Луната.
И невидим щурецът скърби,
за любов и до днес непозната.

 

А когато над мен завали
и коритото вече го няма,
и водите са мътни и зли,
и сърце ми е дънната яма,

 

влача плавей, мостове руша,
но съм още реката – онази,
пълна с обич, но с волна душа,
дето силно обича и мрази.

 

Ако плаши те мойта тъга
или моята обич те стряска,
просто друга търси отсега,
торфът блатен – той мек е и ласкав....

 

 

 

 


 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??