19 апр. 2011 г., 20:26

Аз само разтапям катран 

  Поэзия » Белые стихи
595 0 0

                     "... напираш да летиш, да станеш птица.
"
                                                                                       Дарина Дечева


Напираш да летиш, да станеш птица,
а крилете ти отдавна сънуват...
За какво са ти сини пространства?
Помени правим с пернати.
Не виждаш ли, че няма път нагоре,
че там е само Бог, ако съществува,
не губи последния си порив,
там няма да намериш смисъл.
И се завръщат напролет копнежите...
и те галят замечтано по устните...
Наесен отлитаме заедно.
И дори си повярва, че може.
А Бог скептично се усмихна,
потърка ръце листопадно,
отрони две капки надежда
и ги хвърли на изток...
Събирайки трохите от приказки,
прекрачваш прага овехтял.
Не стигнаха лета за перуш...
Не стана  птица...
Подивя!!!


Студено е!!!


Събирам дърва за котела,
аз само разтапям катран...

© Полина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??