18 авг. 2009 г., 22:25

Аз съм 

  Поэзия
789 0 5

Аз съм експлозия във синьото небе -
част от неизменна вечност,
недамгосана човечност,
аз съм родено във вода дете.
Аз съм звездата в падащо небе,
аз познавам самотата,
аз не стъпвам никога в гората,
не е за мен цветът зелен.
Аз говоря с тишината,
морето познавам като дланта си,
аз съм отговор на всичките въпроси,
аз съм сянката на светлината.
Аз родена съм от слънчева целувка,
а на вятъра сестра съм и любима,
аз съм музиката в всяка рима,
непотребна и изтъркана обувка.
Аз съм лятна рокля и сандали,
ухая на жасмин и пясък,
сливам се със всеки плясък,
разбуждам въглени заспали.
Аз съм непредвидима съдба
и също тъй лазур съм и кристал,
едничка жива страст в мен животът е посял:
безкрайна, неизбродна синева.

© Тони Пашова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??