Аз съм девствен
Аз съм девствен,
не покварен!
На никого
не съм се дал.
И никой с мен
не се е подиграл.
Сърцето си запазих
чисто от калта.
Мисълта си аз опазих
от игрите и сластта.
Девици и политици
все встрани държах.
В жадни за парици
всявах непонятен страх.
Аз съм девствен,
не познал греха.
В живота най-ценя,
приятели, смеха!
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Все права защищены