Баба има корона, ама хич не и дреме.
Тя отдавна я носи и си няма проблеми.
За какво е настръхнал обаче човека?
От корона се страда не само пет века.
От короната страдали даже преди Христа.
Разказвам за младите, тез чудеса.
Днес, корона е вирус и смъртта ни зове.
Кажат ли - ще живеем, кажат ли- ще се мре...
Някой трябва да каже или да нареди.
Кое от това не е било преди?...
Пак ние сме пешки в шахматна игра,
с окъсани дрешки и знайна съдба.
Баба, фактор е значи въпреки всеки шум.
Карантини не прави, но с едно е наум:
коронна ваксина даже да се открие,
алкохолите кой, ще купува и пие?
Баба има корона, вирусна при това.
Мечът, днес е подострен за склонена глава.
Остриета се точат за тотален погром.
Аз съм оня в рекламата и все пак съм на кон.
© Валентин Йорданов Все права защищены