16 авг. 2020 г., 12:06

Аз те очаквах, любими 

  Поэзия » Любовная
532 1 3

АЗ ТЕ ОЧАКВАХ, ЛЮБИМИ

Автор - Величка Богданова - Литатру


Аз те очаквах, любими, ти не ми писа, уви!
Вятърът тих ме помилва, моето тяло обви…

Аз те очаквах, любими! Ти не ми звънна дори.
Синя луна ме прегърна – моята тъга разведри…

Аз те очаквах, любими! Пролетна птица цвърчи.
Слънцето жарко лудува в моите черни очи…

Аз те очаквах, любими! Чакано лято ме взе.
Морска вълна ме вълнува! Моето сърце ми превзе…

Аз те очаквах, любими! Чаках те нощи и дни…
С друг любовта си споделям... Вече не чакам. Прости!

9.5.2018 г. 12:35 ч.


Литатру

(в кн. "Светлина от мрака")

(преведено на чужди езици)

© Величка Богданова - Литатру Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??