10 нояб. 2015 г., 21:08

Аз... Защото Ти... или смисъл 

  Поэзия » Любовная
373 0 2

Аз... Защото Ти... или смисъл

 

Виденията, белите кахъри

и тези, от които искаш да умреш,

„Вината” – „Прошката” – катъри,

понесли бремето, за да не спреш.

 

Пътеката се вие нависоко,

нагоре – само бели върхове,

а греховете – по-дълбоки,

Адът в ниското зове.

 

За мен посоката е без значение,

че ту нагоре, ту надолу с теб вървим,

не чакаш ти от мене изречение

преди да се превърнем в дим.

 

Ти мойта мисъл предугаждаш,

аз твойте всичките ги знам,

животът мисли си, че е колаж,

изрязан по ръба едвам.

 

Но няма смисъл, че да търсим смисъл –

защо и как се случиха нещата,

не вярвам някой да ни е орисал

едно да имаме в главата.

 

Направихме ли правилния ход,

когато казахме си – „Аз съм твой, а Ти си моя”,

Аз осмислям твоя живот,

защото Ти осмисляш моя.

 

botyo

© Бойко Беров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря Зорница.
    Благодаря Белла.

    Така ми е дошло.

    Поздрави за вас и хубав ден.
  • Колко е хубаво да знаеш, че осмисляш нечий живот! Дълбоко откровение открих тук!

    Браво! Поздрави!
Предложения
: ??:??