29 окт. 2008 г., 18:03

Аз знам... 

  Поэзия
492 0 1
Аз знам...

Тук си - ето те до мен,
целуваш ме, "Обичам те" ми казваш;
и не се чувствам като в плен,
а като летяща птичка в небесата!

И само след миг се отдръпваш,
"Сбогом" прошепваш - тръгваш назад;
чезнещ от поглед, гръб ми обръщаш,
не чува се шепот в тъмния мрак...

Необясним кръговрат на живота -
днес си до мен, а утре си там.
Сега ме целуваш, нежно докосваш -
нищо не казвай - аз вече го знам...

Знам колко силно изгаря сърцето,
как вика след тебе без глас;
знам, че не искаш да тръгваш, но ето -
дългът те зове... Отивай - не гледай назад!
 
Но за миг замълчи, прегърни ме по-силно -
нищо не казвай - знам че боли...
И пак целуни ме с тез устни горчиви -
знам... не ми казвай - просто върви...

© Теди Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??