по разказът на Melissa (Ясна М)
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=303680#comments
- Бабо! Бабо, ба! Ти виждаш ли звездите,
как смеят се безгрижно в тъмнината!?
- Виждам, бабиното… Виждам, че очите
недоглеждат веч' тъй често красотата.
- Бабо! Бабо, ба! А чуваш ли потока,
как тихо ромоли в далечината!?
- Чувам, бабиното, чувам, че природа
не останала натам зад планината.
- Бабо, бабо, ти какво ли нещо знаеш!
Дремеш тук на селската скамейка…
- Зная, бабиното… Тайни, да се смаеш!
Много тайни знаем с тази стара пейка…
© Анна Станоева Все права защищены