30 may 2013, 18:18  

Баба и внуче 

  Poesía » Otra
2043 0 10



по разказът на Melissa (Ясна М)

http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=303680#comments

 

 

- Бабо! Бабо, ба! Ти виждаш ли звездите,

как смеят се безгрижно в тъмнината!?

- Виждам, бабиното… Виждам, че очите

недоглеждат веч' тъй често красотата.

 

- Бабо! Бабо, ба! А чуваш ли потока,

как тихо ромоли в далечината!?

- Чувам, бабиното, чувам, че природа

не останала натам зад планината.

 

- Бабо, бабо, ти какво ли нещо знаеш!

Дремеш тук на селската скамейка…

- Зная, бабиното… Тайни, да се смаеш!

Много тайни знаем с тази стара пейка…

 

 

 

 

 

© Анна Станоева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??