7 мая 2017 г., 00:43

Баба Марта 

  Поэзия » Для детей
509 0 0

Бели и червени кончета завържете,

на любими хора, мартенички подарете,

да са живи, да са здрави и да са с късмет,

а по кошари и градини – много берекет.

Баба Марта с шепа надежда подарява,

а след нея слънце цялата земя огрява.

Дойде ли таз баба, бяла и червена,

пролетта пристига с пелена зелена,

тогава всичко за живот се съживява,

а отминалата зима у тях си заминава.

© Мария Попова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??