12 июн. 2024 г., 11:33

Бабаит 

  Поэзия » Юмористическая
47 0 0

Не съм барон от род богат.

Не се разхождам във палат.

Нямам си швейцарски чек.

Хлябът ми не е тъй мек.

 

В личната ми биография

не пише, че членувам в мафия.

Далеч съм даже от Сената...

С безкрайно мижава заплата.

 

С жена, деца съм натоварен.

Със заем, кредити ударен.

Съдбата май не ми е фен.

Очаквам сапа всеки ден.

 

Притиснат съм във тесен ъгъл.

Направо, идиот съм кръгъл.

Но, гордо вея си перчема-

пич като мен изобщо нема!

 

На житейската клоака

теглил съм една по-яка!

Изял псувни, шамари, бой-

с живота в тежък съм двубой.

 

Вярвайте, ще го спечеля,

все по-високо ще се меря!

Вий от мен се поучете

и в живота отпуснете!

 

 

© Георги Янков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??