Не съм барон от род богат.
Не се разхождам във палат.
Нямам си швейцарски чек.
Хлябът ми не е тъй мек.
В личната ми биография
не пише, че членувам в мафия.
Далеч съм даже от Сената...
С безкрайно мижава заплата.
С жена, деца съм натоварен.
Със заем, кредити ударен.
Съдбата май не ми е фен.
Очаквам сапа всеки ден.
Притиснат съм във тесен ъгъл.
Направо, идиот съм кръгъл.
Но, гордо вея си перчема-
пич като мен изобщо нема!
На житейската клоака
теглил съм една по-яка!
Изял псувни, шамари, бой-
с живота в тежък съм двубой.
Вярвайте, ще го спечеля,
все по-високо ще се меря!
Вий от мен се поучете
и в живота отпуснете!
© Георги Янков Всички права запазени