БАБИН ДЕН
На нивата до някой слог
родилката глава полага.
Жената-баба с поглед строг
в усилията ù помага.
Вред и в сиромашка къща
пристига бабата призвана,
с радост майка да прегръща
рожбата чакана, желана.
Туй всичко минало е веч.
Живеем ний в други времена.
В зали с апаратура, ред
се раждат днес нашите деца.
Лекарски труд благословен
голяма почит заслужава.
В наречения Бабин ден
признателност му се отдава.
Поклон пред вас мъже, жени,
бъдете здрави и с делата,
помагайте да се роди
живот най-свиден на земята.
© Анка Келешева Все права защищены