Jan 20, 2011, 4:45 PM

Бабин ден 

  Poetry
2687 0 1

      БАБИН ДЕН

 

На нивата до някой слог

родилката глава полага.

Жената-баба с поглед строг

в усилията ù помага.

 

Вред и в сиромашка къща

пристига бабата призвана,

с радост майка да прегръща

рожбата чакана, желана.

 

Туй всичко минало е веч.

Живеем ний в други времена.

В зали с апаратура, ред

се раждат днес нашите деца.

 

Лекарски труд благословен

голяма почит заслужава.

В наречения Бабин ден

признателност му се отдава.

 

Поклон пред вас мъже, жени,

бъдете здрави и с делата,

помагайте да се роди

живот най-свиден на земята.

© Анка Келешева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??