13 нояб. 2013 г., 22:19

Багри в картината 

  Поэзия » Философская
730 0 0

           Багри в картината

 

Рисува творецът картина поредна

и пак недоволно поклаща глава,

понеже е същата  -  сивкаво-бледна,

навяваща скука и мрачни слова.

 

Затирил в мазето палитрата пъстра,

предал на молива си цялата власт,

художникът дири в платната си ръста,

но няма у никое творческа страст.

 

Палитрата своя отново намира

и страстно нанесъл цвета (без почивка),

доволно в творбата си вече се взира,

с току що припомнена детска усмивка.

 

Че сивата скука, излъчваща хлад

се сгрява и в миг претърпява обрат,

когато добавиш различния цвят.

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??