27 июн. 2021 г., 20:52

Бах 

  Поэзия
205 0 0

 

 

       На пианото свирех от малък

       и не толкова за насъщния залък,

       а към славата се стремях.

       След много труд най-после успях.

       Признаха ме за най-добрия.

       Радвах се,не мога да скрия,

       но един ден дочух,

       /не беше само слух/,

       че в някакво малко градче

       живеел мъж,не момче,

       който свирел прекрасно,

       виртуозно,красиво и властно

       и казвал се май Ручей.

       Пристигнах без никой да знае,

       да не би намерението ми да узнае.

       Влязох в голямата катедрала

       прилична на зала

       и красиви звуци чух

       на ручей и малък капчук.

       Но постепенно настана промяна,

       издигнаха се звуци до тавана.

       Какъв ти ручей,това е океан

       разбушувал се от този титан.

       На момента разбрах,

       че ще стана за смях,

       ако опитам с него да се меря.

       Такъв майстор никъде не мога да намеря.

        Дълбоко в сърцето си признах-

        това е великан могъщ- Бах.

 

 

         + Бах на немски значи поток,ручей.

          Стихотворението е написано по истински случай,когато известен виртуоз се отказва от състезание с Бах,след като го чува как свири

© Лидия Кърклисийска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??