20 окт. 2024 г., 08:27

Бал с маски 

  Поэзия
77 1 2

Полетата пак са с' зелена наметка.
За танц са готови с игрива кокетка.
На бала със маска пристъпват чевръсто
като герои се перчат вездесъщо.

 

Добре, че октомври поплака обилно.
През сълзи поскри им главите стабилно - 
със нова косица, по гола главица,
усмивка дари на любяща старица. 

 

А майката стара прегръща децата:
полета, реките, дървета с гнездата. 
Горда е с всяко едно. Гиздави, млади,
пълни с енергия за бал с маскаради.

 

Вятърът силно флейта надува, свири
заедно с оркестър от горски клавири.
Като кралици със атлазени рокли, 
храсти, дървета, цветя на бал са дошли. 

 

Сякаш не есен е пристигнала тука, 
а пролетта с нова премяна се фука. 
Слънцето с морето играе открито.
Ех, от природата няма по- велико!

© Кремена Арменчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??