27 янв. 2023 г., 12:09

Балада за самотната Жена 

  Поэзия
632 1 2

БАЛАДА ЗА САМОТНАТА ЖЕНА

 

Тя отдавна си няма съпруг.
И дечица не виждам край нея.
Тя ме кани на пилешко с лук.
Или просто да слезем на кея.
Тя понякога влиза при мен
да изпуши една-две цигари.
И по седем минути на ден
си мълчим, и кафето ни пари.
Гледам нейния жълт пеньоар.
Или чезна в зениците нейни.
Стар съм, Господи, толкова стар! –
да я нежа във рими елейни.
С нея ставам пак малко дете.
Както носи махленската клюка,
тя и моите книжки чете.
И ме следва дори във Фейсбука.
Ще се питам до сетните дни,
леко трезвен, на няколко водки –

 

Боже, колко ли много Жени
като нея в света са самотни?

 

27 януарий 2023 г.

гр. Варна, 12, 05 ч.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??