След кратък спор с една певачка
в една ужасна механа,
направих следващата крачка,
като я викнах у дома.
Прилъгах я, на седем свещи
да види моя хубав дом.
Да гледа, Люлин 2 - отсреща
и чуе моя грамофон.
Таксито спря пред мезонета,
отключих входната врата,
свалих на муцката - палтето
и я целунах по врата!
Пък тя… веднага се отпусна,
потръпна леко с рамене.
Попита ме - кого ще пусна
на грамофона да реве?
Реших, с тава на Лепа Брена
да почнем нашият купон,
преди на спалнята да дремна
след петминутния нагон.
Отворих литрова бутилка
със силен плодов концентрат
и скрих дебелата точилка
зад рафт с буркани зарзават.
А след това - нарязах зелка,
с два моркова я овкусих,
и - с плодовата… самоделка
за час и нещо се напих!
Момето… също се отряза,
взе да ми пее на ухо,
и най-нахално ми отказа
да легне с мен в едно легло.
Нервирах се… и се ядосах
на югославското менте.
С доматен сос я нацапосах
по едрото й деколте.
А тя ме фрасна с пепелника
директно в дясната ръка,
а със бутилката - с мастика
нацели моята глава.
Веднага я оплисках с вино,
тя мен със сок от ананас,
и някак лудо, безпричинно
ме разцелува с много страст!
….
Събудих се сред куп руини!
С лекета, рани и стъкла,
и… с югославската бамбина
до мен, от лявата страна!
Така успях… да преоткрия,
емоциите в любовта!
С певачката през ден се бия
и с обич вършим, чудеса!
Юри Йовев
ноември 2024 г.
© Yuri Yovev Все права защищены