12 янв. 2023 г., 18:22

Бащински наратив 

  Поэзия
251 3 3

БАЩИНСКИ НАРАТИВ

 

На моя син Иван Станков

 

... аз вече си отивам, мили сине.

Бог ми навири своя среден пръст.

А болката по мен ще ти премине! –

животът е красив пред теб – и къс.

 

Във изборите свои – често лоши,

към теб бях благ и обичлив баща.

Пиянствах със кварталните сархоши,

наместо книжици да ти чета.

 

А вечер – след родителската среща,

ми идеше да вия с вълчи вой.

Дланта ми беше бащински гореща! –

шамарчето прости ми, сине мой?

 

Понякога, когато – леко трезвен,

във събота отивах с теб на мач,

бях тъй щастлив със теб да си излезнем! –

Баща и Син във дрезгавия здрач.

 

Днес много странни мисли ме човъркат –

спечелих в сряда тежкия джакпот,

но тъй не купих колело в четвъртък.

Ще ти го взема в някой друг живот!

 

Спасих ли те в злини – и от омрази?

Не цепя дума бащина надве! –

бъди щастлив! – и Господ Бог да пази

и твоите прекрасни синове!

 

12 януарий 2023 г.

гр. Варна, 14, 00 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Толкова истинско, но и някак плашещо е, Валери! Понеже има конкретно посвещение на твоя син, аз наистина се разтревожих. Надявам се тези мои усещания да са били лъжовни! А за перото ти, какво да кажа – наистина е благословено!
  • Изповед...гореща и истински вълнуваща. Обичта ти ще се помни завинаги, сигурна съм!
  • Човешки и топло написано, благословена бащина обич.
Предложения
: ??:??