Превръщаме се бавно във мутанти,
храната и лекарствата са с ГМО.
Но нас ни управляват дилетанти,
дори не осъзнават що е зло.
Прогнозите за ГМО са мрачни -
ще се множат деменция и рак,
а ние като безпомощните мравки,
да се избавим искаме, но как?
И кой ще може утре да отсъди,
защо "Монсанто" и сие ни обещават рай,
във който няма бедстващи и гладни,
а сипят болести и страх?
Картоф със ген от колорадски бръмбар,
домат-мутант със ген от риба!
Търговците ще стават все по-дръзки
и кой ще може да им каже "стига".
И още, ГМ соята във всичко,
което те, дечицата обичат..
За бъдещето кой ще гарантира,
че нашият геном ще бъде същият,
че няма да мутираме във странни
създания с размътен мозък
и с ДНК погрешна и объркана?
Успокояват ни с едни лъжливи мантри,
а ние бавно се превръщаме в мутанти...
© Наташа Биразова Все права защищены