Oct 27, 2015, 8:46 PM

Бавно се превръщаме в мутанти 

  Poetry » Other
657 0 3

Превръщаме се бавно във мутанти,

храната и лекарствата са с ГМО.

Но нас ни управляват дилетанти,

дори не осъзнават що е зло.

Прогнозите за ГМО са мрачни -

ще се множат деменция и рак,

а ние като безпомощните мравки,

да се избавим искаме, но как?

И кой ще може утре да отсъди,

защо "Монсанто" и сие ни обещават рай,

във който няма бедстващи и гладни,

 а сипят болести и страх?

Картоф със ген от колорадски бръмбар,

домат-мутант със ген от риба!

Търговците ще стават все по-дръзки

и кой ще може да им каже "стига".

И още, ГМ соята във всичко,

което те, дечицата обичат..

За бъдещето кой ще гарантира,

че нашият геном ще бъде същият,

че няма да мутираме във странни

създания с размътен мозък

и с ДНК погрешна и объркана?

Успокояват ни с едни лъжливи мантри,

а ние бавно се превръщаме в мутанти...

© Наташа Биразова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??