14 февр. 2014 г., 21:36

Бебето на входа 

  Поэзия
460 1 0

 

 

                                                
                                              
                                              БЕБЕТО НА ВХОДА

                              Цикъл -"Умираща България"
      
     ... Не плачете за мен! Плачете за децата си...
                                                                                   Исус
                      От Осмата спирка по "Виа Долороса"

                 
                           То единствено остана
                           тук при нас от входа.
                           В душите ни сега е рана
                           за изчезващата ни порода.

                           Майка му сама потомка
                           изкарва го в количка.
                           Дете - последната отломка!
                           Радват му се всички.

                           А беше време  неодавна
                           вреше тук от глъч и врява.
                           Отмина всичко най-безславно.
                           На какво да се надява?

                           Сега от друго се нуждае.
                           Защо съдбата го ограби?
                           Утре с кого ще си играе?
                           Тук са дядовци и баби.

                           Един ден щом порасне
                           и то отука ще замине.
                           Така живота ще угасне.
                           България ще се спомине!!!
                            

© Иван Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??