БЕБЕТО НА ВХОДА
Цикъл -"Умираща България"
... Не плачете за мен! Плачете за децата си...
Исус
От Осмата спирка по "Виа Долороса"
То единствено остана
тук при нас от входа.
В душите ни сега е рана
за изчезващата ни порода.
Майка му сама потомка
изкарва го в количка.
Дете - последната отломка!
Радват му се всички.
А беше време неодавна
вреше тук от глъч и врява.
Отмина всичко най-безславно.
На какво да се надява?
Сега от друго се нуждае.
Защо съдбата го ограби?
Утре с кого ще си играе?
Тук са дядовци и баби.
Един ден щом порасне
и то отука ще замине.
Така живота ще угасне.
България ще се спомине!!!
© Иван Иванов Todos los derechos reservados