16 дек. 2008 г., 09:06

Беда 

  Поэзия
442 0 3

                     БЕДА

 

 

Препуска дъждовна колесница.

Лети с трясък по млечния път.

Проблясва в огън всяка спица.

Замрял от страх, попарен е светът.

 

 

Светкавица разкъса облаците сиви.

От тях се изляха небесните порои.

Дъждът нашари с камшици житни ниви

и хукна към горските усои.

 

 

Безгласни чернеят къщите заляни.

Стотици газят в наводнения си дом.

Слънцето - обесели без корени бръшляни.

 

                 …Хората проклинат и се молят шепнешком

© Мимо Николов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??