Препуска дъждовна колесница.
Лети с трясък по млечния път.
Проблясва в огън всяка спица.
Замрял от страх, попарен е светът.
Светкавица разкъса облаците сиви.
От тях се изляха небесните порои.
Дъждът нашари с камшици житни ниви
и хукна към горските усои.
Безгласни чернеят къщите заляни.
Стотици газят в наводнения си дом.
Слънцето - обесели без корени бръшляни.
…Хората проклинат и се молят шепнешком
© Мимо Николов Всички права запазени