Бедняк
Един бедняк птиците нахрани,
надежда замислена в него видях.
С любов това той стори
като причастие за нов живот.
Срамежливо от погледите, скрито
от своята душа на птиците дари.
А по вехтите му дрехи
луксът на времето се скри.
Беднякът доволен от себе си остана,
раздели с тях своя пай и дял.
Птиците щастливи заиграха,
любов им той дари!
© Мария Все права защищены