13 авг. 2007 г., 21:29  

Бежанците...(За Буквите наши!) 

  Поэзия
500 0 3

 


Бежанците...
дни.

Родени на път -
не в детска количка!
Връз земната гръд.
От бяла поличба.

Бягат!

През гари, летища и таксита;
През страсти, неволи;
В сърдечния ритъм.
Без покрив, без дом;
Без почивка, без сън -
Бягат!...

Дорде ни настигне
последния Звън.

22 Май 2005, Балтик Сий, Сингапур

 

© Симеон Дончев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??