Aug 13, 2007, 9:29 PM  

Бежанците...(За Буквите наши!) 

  Poetry
498 0 3

 


Бежанците...
дни.

Родени на път -
не в детска количка!
Връз земната гръд.
От бяла поличба.

Бягат!

През гари, летища и таксита;
През страсти, неволи;
В сърдечния ритъм.
Без покрив, без дом;
Без почивка, без сън -
Бягат!...

Дорде ни настигне
последния Звън.

22 Май 2005, Балтик Сий, Сингапур

 

© Симеон Дончев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??