Бели Ангели
(На децата от гр.Свищов)
Когато тоя свят напуска
невинно и добро дете,
от рая Ангел бял се спуска,
за да го отведе.
Духът му сетен път обхожда
любими приживе места
и Ангелът го изпровожда
до райската врата.
Щом Господ го приеме в рая,
превръща го във Ангел бял,
да бди над всички нас до края
на земния ни дял.
Не се прераждат в хора вече
невинно-чистите души –
те стават Ангели всевечни,
когато Бог реши.
(публ. в бр. 4 на ''SOS-112" от 2008г.)
... ония, които се удостоят да получат оня свят и възкресението... и да умрат вече не могат, защото са равни на Ангели... и са чеда на Бога... у Него всички са живи..."
Евангелие от Лука 20:35-38
© Красимир Тенев Все права защищены
Засрами се!!!Да използваш тяхната гибел и "моралните" канони на Библията, за да съчиниш НЕЩО възоснова на смъртта и Бога, да си играеш с двете най-болни места на човека... глупостта и сърцето...
Г-н Рангелов, изненадва ме реакцията Ви. До сега е единствена по рода си. Залагате на агресията и критиката в първия си коментар в сайта. Ще споделя нещо. Подарих по една стихосбирка на всяко семейство. Бащата на Юлиян - Георги Манзаров, който е председател да фондацията "Ангели от Лим" лично ми благодари за съпричастността от свое име и от името на останалите родители. Разговарях с него няколко пъти...
Между другото подарих целия тираж на книгата си, така че не съм спечелил пари, описвайки чуждата трагедия, като репортер от жълт вестник. Не се се срамувам от това че съпреживявам като творец трагични събития като това. Случвало се е и друг път.
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=184051
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=183666
Ако сърцето Ви е задебяло за такива неща, както е писано в Матей 13:15, съжалявам. Тогава не бива да ги четете.