Белот
Ще плющим белот!
Ура! Ще плющим белот.
Бутилки, авери, народ
и един толстолоб.
Дружно насядали на мръсния под,
яко се жули водка с компот.
Мършата качва, минава със поп,
смърди на чорапи, ухае на пот.
Няма покана за Турандот,
това се нарича плебейски живот!
© Георги Христов Все права защищены