5 апр. 2008 г., 19:19

Без криле 

  Поэзия » Любовная
1021 0 20

Из цикъла "Без криле"    

 

Без криле

 

 

Беснеят слепи

гарвани в зениците.

Пилее вятър луда

безнадеждност.

Раздяла е.

Живяхме като птиците.

Погубихме във миг

зърната нежност.

Раздрах с очи небето ти,

смълчано.

Обесих любовта ни

с думи.

Безкрили погледи

дълбаят черни рани.

Оловни са

целувките куршумени.

Разнищено гнездо...

самотно пепелище - 

по въглените спомени танцуват.

Възкръсва болката

в огнището...

 

Предсмъртно пеят птиците.

Сбогуват се.

 

 

30.03.2008 г.

 

---> ...отговор на hixxtam : В зениците

© Гергана Шутева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??