18 мар. 2021 г., 11:25

Без откат 

  Поэзия » Философская
500 0 1

 

"Ако някой те удари по едната буза, подложѝ му и другата.
Лука 6:29"

 

Удàри ме по бузата и аз
с усмивка втора буза ти подложих.
Повторен удар и почувствах-прас!-
юмрука твой на нежната си кожа.

 

Но - изненада! Първият плесник
ранѝ ме и болеше ме, защото
на първата ми буза се държи
и крий се в нея моят страх от злото.

 

На втората ми буза господар
е вярата в доброто без предели.
По-твърда е от камък! Мен удáри,
а ти от болка гърчиш се, понеже,

 

навехна китка, палец си строшѝ,
а аз от твоя удар се издигнах
и стигнах до такива висоти,
които щях да качвам със години.

 

Да ти помогна братски? Надали!
Аз библията четох на обратно...

 

Когато стигнеш буза-погалѝ!
Юмруците се връщат.

Безоткатно.

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • И аз така чета... А резултатът -
    очарователен и ползотворен както виждам.
    А ти се появяваш все по-рядко...
    Ех, явно са причина висините...
Предложения
: ??:??