Преструвам се, че имам всичко!
Ала съм сетния бедняк -
с две кръпки на измачканата риза,
в прегръдката на вятър северняк.
В джоба си имам синьо мънисто
и мечта зашита в ръкава -
тя ми свети някак златисто
и крила на душата ми дава.
Не спастрям бели пари.
Децата са мойто имане.
Далече ги гоня черните дни
и моля доброто с мен да остане.
Имам си рози на двора
и милион червени мечти.
Разказва ми приказки бора
и с тях съм богата - почти!
Без пукнат грош...
но с пълен кош звезди!
© Румяна Все права защищены