Jan 21, 2014, 10:17 PM

Без пукнат грош 

  Poetry » Other
554 0 1

Преструвам се, че имам всичко!

Ала съм сетния бедняк -

с две кръпки на измачканата риза,

в прегръдката на вятър северняк.

 

В джоба си имам синьо мънисто

и мечта зашита в ръкава -

тя ми свети някак златисто

и крила на душата ми дава.

 

Не спастрям бели пари.

Децата са мойто имане.

Далече ги гоня черните дни

и моля доброто с мен да остане.

 

Имам си рози на двора

и милион червени мечти.

Разказва ми приказки бора

и с тях съм богата - почти!

 

Без пукнат грош...

но с пълен кош звезди!

 

© Румяна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Без пукнат грош, но с пълен кош звезди! Това е и моята мечта, а и на всеки истински поет. Поздравявам те Руми за силното стихотворение!
Random works
: ??:??