18 июл. 2010 г., 23:51

Без теб 

  Поэзия
1313 0 30

                       Без теб

Без теб…
ще изфлиртувам всички изгреви.
И всички залези без теб ще изфлиртувам.
Ще стрелям във развените им гриви
и все по-дълго като Нил ще те сънувам…

Без теб ще си сверя за миг везните.
Темида ще тежи от тебедрогие.
Солта на твоето море опита ли -
ще се разсипва от земята чак до Бога…

Без теб ще съм оная магарица.
Пò дявол и от Златното магаре.
И по-добре магаре не и птица -
ще ритам кой къде и както сваря…

Без теб… Каквато ще да бъда.
Йордан, Ефрат, пресъхнала пустиня.
Содом, Гомор край мен да се развъдят -
на твоя праг ще чакам милостиня…

© Таня Георгиева Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??