Трябва малко да ме боли
малко да ме боли и тайничко да плача
от тази тиха тайничка тъга
тайнички сълзи
във ледената чаша
с леден алкохол против студа.
Ледените кубчета
леко се разтварят
на прозрачни ледени сълзи
Стичат се по чашата
и столчето
и масата
в огледални локви
и очи.
По бутилката се стичат
и отварям си я тайничко
а тапата предателски гърми
по бутилката се стичат
и в душата ми е празнично
пееше се за шампанско и сълзи.
Сълзи по чашата
сълзи в очите ви
сълзи на листите под мен
били са нашите
били са истински
били са се някога за мен.
Пили са за мене също някога
чупили са чаши и сърца
някъде забравени във времето
останали сме весели деца.
Някъде във младостта отминала
загубена във августовски ден
някъде със изгрева заминала
удавена във вълнолом зелен.
Господи, тежат ми дните
а тежат ми нощите по две
изгубени любовите размити
във приливите на едно сърце.
Но пък стиховете ми остават
тийнеджърски и плоски и нали
слон-балон римувам каза Рума
и от името и само ме боли.
Колко хора съм обичала
и колко са останали за ден
колко са изгубени завинаги
и колко са загубени за мен.
И колко ли от мене съм изгубила
разпиляна по поляни и скали
колко съм развивала по чашите
на чужди тежки маси и души.
На този свят оставаш сам със себе си
имаш само теб и не съвсем
Господи, тежат ми нощите
а изгрява августовски ден.
© Елица Все права защищены