10 июл. 2009 г., 01:59

Безбрежност 

  Поэзия
846 0 1
Непрочитаема
синя безбрежност
хвърля зарове от слънца
в очите на
морската шир -
неизбежната...
И Светът се завърта
в испанско фламенко:
две шестици,
като дванайсет планети
се усмихват
всичко разбиращи...
От спалния чувал
на Надеждата
Добротата
с разрошена грива
надига се...
И блести на пелина
елмазено-дивата същност -
на неуките Пътя
посочва Той...

© Недялко Колев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??