Приятелството, казват, е безценно.
Не се залъгвай - има то цена.
Презират ли те, гледат ли надменно
към теб - очаквай удара в гърба.
Когато зад усмивка завистлива
се крие злоба, мъст и грозота...
Когато към душата ти щастлива
посяга някой с черни пипала...
Но твърде скоро клел ти се в другарство,
че вярва ти, че много те цени -
докато с клюки, с диво печалбарство
пресмятал е и чувствата в пари.
Простакът е нахално лицемерен,
но други в лицемерие вини.
А ти - разумен и добронамерен -
бъди човек - такъв и остани.
© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены
Поздрави за творбата !