30.01.2024 г., 14:41 ч.

Безценно 

  Поезия » Философска
69 1 2

Приятелството, казват, е безценно.

Не се залъгвай - има то цена.

Презират ли те, гледат ли надменно

към теб - очаквай удара в гърба.

 

Когато зад усмивка завистлива

се крие злоба, мъст и грозота...

Когато към душата ти щастлива

посяга някой с черни пипала...

 

Но твърде скоро клел ти се в другарство,

че вярва ти, че много те цени - 

докато с клюки, с диво печалбарство

пресмятал е и чувствата в пари.

 

Простакът е нахално лицемерен,

но други в лицемерие вини.

А ти - разумен и добронамерен - 

бъди човек - такъв и остани.

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??